Om Telisol Outlet

Jag  brinner för hemlöshet! Kan man säga så? Jag skulle annars skriva att jag – Brinner för att motarbeta hemlöshet eller är emot hemlöshet… Egentligen spelar det ingen roll för min erfarenhet är att människor läser det de vill läsa och inget annat.

Mitt engagemang i hemlöshetsfrågan går tillbaka till tidigt 2000tal. Jag var då verksam inom digitala medier och drev igenom att vi som bolag skulle, under en natt, bygga www.aluma.se*, gratis! Ett projekt som definitivt öppnade mina ögon.

*Aluma var de hemlösas tidning och såldes av hemlösa mellan 2001-2011.

En idé föds

Återigen, folk läser det de vill läsa och reaktionerna var minst sagt blandade.

De negativa kommentarerna tog jag minst sagt personligt enda tills jag insåg att det är okej, det är okej att de uppfattar det negativt och framförallt fick det mig att fundera. – Kan vi göra något mer? Har de negativa rösterna ett budskap som jag borde göra något av.

Den omedelbara effekten var att vår interna företagskultur stärktes, folk kände sig stolta över inlägget och det är Telisols vinst och det innebär att tanken med samarbetet inte är helt osjälvisk.

Telisol

Vad ska vi göra

Vi ska sälja telefoner och ge hela omsättningen till stöd för hemlösa!

Telisol arbetar med telekomlösningar för företag i Sverige. Det händer relativt ofta att vi får tillbaka telefoner från våra kunder. Anledningarna kan vara många men de har 2 saker gemensamt och det är, vi kan inte sälja dem som nya och de är i princip oanvända.

Vi kommer således att via vår Facebooksida, www.facebook.se/Telisol auktionera ut telefonerna och oavkortat ge alla pengarna till Skånes Stadsmission…

Vad kommer effekterna att bli

Förhoppningsvis så kommer vi att kunna ge betydande bidrag till bl.a. stadsmissionen för att motverka hemlöshet. Vi hoppas också att de människor som köper terminalerna känner en värme då vi tillsammans bidrar till ett bättre samhälle. Vi behöver oavsett hjälp att sprida kanalen så att telefonerna säljs och därmed gör samhällsnytta. Vi kommer att redovisa alla siffror, all försäljning samt intyg på att allt som kommit in har kommit fram till Stadsmissionen.

Övrigt

Ingen kommer att bli registrerad eller utsättas för någon typ av marknadsföring, direktreklam etc. www.telisol.se och www.facebook.se/Telisol innehåller inga andra erbjudande utan finns enbart för att berätta om våra värderingar, varför vi finns, vilka åsikter vi har osv.

Vi uppmanar alla att gå in på www.telisoloutlet.se för mer information eller gilla vår facebooksida, www.facebook.se/Telisol för att ta del i arbetet mot en bättre värld.